08:11

Evlavia musulmanului

Frați musulmani, atât timp cât trăim pe pământ ne confruntăm cu diferite situații cărora trebuie să le găsim o soluție optimă și pe care să le practicăm de o manieră corespunzătoare. Știm că toate creaturile sunt în paza Bunului Allah, ceea ce înseamnă că le revin obligațiile abținerii de la cele interzise, punerii în practică a poruncilor Sale și  temerii în fața Sa. Doar astfel se poate primi mila lui Allah Preaînaltul, respectându-I poruncile și evitând încălcarea interdicțiilor Sale.




Islamul este religia acceptată de Allah Preaînaltul, în acest context taqua însemnând respectarea principiilor de bază ale Islamului, urmarea Drumului arătat de Trimisul lui Allah (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa!). Religia noastră ne învață totul despre această viață și cea care va urma, despre moarte, durere și fericire, oferind speranță întreagii omeniri prin vestea sa cea bună. 

Astfel, amenințarea pedepsei divine are ca finalitate răsplătirea oamenilor evlavioși, curați. Cine respectă Islamul va primi fericirea atât în această viață, cât și în Viața de Apoi, iar cine nu-l respectă va fi aspru pedepsit de către Allah Preaînaltul atât în această lume, cât și în Lumea de Apoi. 


Prin Nobilul Coran și Tradiția profetului Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa!) suntem înștiințați că atât timp cât există pedeapsă divină, pentru cei evlavioși, cu frică de Allah Preaînaltul (ar. taqua), este pregătit Paradisul.


Un om cu frică de Allah, curat sufletește, știe cu ce să-și înlocuiască averea efemeră și cum să-și câștige locul în Paradisul pregătit de Allah Preaînaltul, odată cu plecarea sa din această lume, prin : credință, acțiune și fapte practicate prin stăruință, strădanie (ar. jihad).


În capitolul Al-Ma'ida, versetul 35, așa cum am citit, Allah Preaînaltul ne spune :


"O, voi cei care credeți ! Fiți cu frică de Allah, căutați calea pentru a vă apropia de El și luptați pe calea lui. Poate că voi o să izbândiți !"


Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa !) ne-a avertizat :
 
"Feriți-vă de Allah oriunde v-ați afla și [faceți astfel încât să] înlocuiți o faptă rea cu una bună, care-o va șterge, și comportați-vă cum se cuvine cu oamenii." (relatat de Tirmizi și inclus de imamul An-Nawawi în colecția sa "40 de hadisuri")

 
Iar în alte relatări suntem îndemnați să nu facem ceva dacă știm că astfel vom comite păcate. 

 
Frați musulmani, învățați să împliniți fapte dragi lui Allah Preaînaltul și atât timp cât sunteți în putere, realizați-le ! Faceți acest lucruri într-o manieră corectă, folosindu-vă și bagajul de cunoștințe acumulate anterior. 

 
Indiferent că vă este bine sau nu, că sunteți bogați sau săraci, rămâneți statornici pe Calea lui Allah Preaînaltul, păstrându-vă credința pură. Chiar dacă vă pierdeți averea sau soția, să nu vă îndepărtați de Allah. Deci, starea voastră de credință să fie neschimbată și la bine și la rău.

 
Frați musulmani, să știți că darul divin (ar. rizq) cel mai de preț se obține doar dacă veți rămâne pe Drumul drept arătat de Allah Preaînaltul. Frica și respectarea poruncile Sale este garantul unei Vieți de Apoi de succes.

 
Să ne rugăm Bunului Allah să urmăm Drumul arătat, să-I respectăm poruncile din Nobilul Coran și să-l urmăm pas cu pas pe iubitul nostru profet, Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa !)   


imam Aziz Beșir Osman
vineri 20.01.2012
"Comunitatea musulmană București", str.Constantin Mănescu nr.4, sector 5

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...