12:05

Nașterea profetului Muhammed

         Frați musulmani, Allah Preaînaltul a creat întregul Univers prin marea Sa Milă, nelipsindu-l de Iertare. Astfel, ne-a arătat Drumul cel drept prin profeții pe care ni i-a trimis, prin intermediul cărora am luat cunoștință de poruncile Sale și care ne-au chemat la căință.
         În șirul profeților, Stăpânul lumilor ni l-a trimis pe ultimul dintre ei, profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa !), cel care a chemat omenirea la religia pură, adevărată. Caracterul său este un exemplu, iar personalitatea sa-unică.



         Frați musulmani, astăzi întâmpinăm încă un an de când nașterea profetului nostru iubit, Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa !) continuă să lumineze orizonturile omenirii. Cel mai important este să conștientizăm valorile care ne luminează viețile odată cu nașterea sa, să studiem trăsăturile nobile ale caracterului său și să încercăm să ne modelăm comportamentul corespunzător, el poruncindu-ne să credem în Allah Preaînaltul și să-I respectăm toate poruncile. A iubit copiii, astfel încât nouă ne revine sarcina ca micuții noștri să-l cunoască prin noi. Totodată a respectat femeia, oferindu-ne un viu exemplu și în acest sens.
         O personalitate rămasă model din toate punctele de vedere, tot timpul cu zâmbetul pe buze, fără ură, dușmănie, mândrie, al cărei exemplu să-l urmăm în viața noastră de zi cu zi.
         Frați musulmani, viața Trimisului lui Allah (Pacea și binecuvântarea lui Allah să fie asupra sa !) constituie pentru omenirea întreagă cel mai frumos exemplu, Calea spre fericire atât în această lume, cât și în Viața de Apoi.  

imam Aziz Beșir Osman
vineri 03.02.2012
"Comunitatea musulmană București", str.Constantin Mănescu nr.4, sector 5

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...